Wie is mevrouw Kiekkiek

jul 25, 2022

Eind januari heb ik jullie laten weten dat mijn website helemaal vernieuwd was. Het was nodig. En moest een frisse wind doorheen. Wat volwassener en, het belangrijkste, persoonlijker. En juist daar gaat deze blog over.

“Persoonlijk” Wat is dat eigenlijk?

Ik heb de betekenis van “persoonlijk” opgezocht in het online woordenboek en kom 5 verschillende betekenissen tegen.

Per.soon.lijk (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1.     Behorend tot of betrekking hebbend op een bep. persoon

De overige 4 laat ik even voor wat is. De nummer 1 is degene die ik zocht. Een persoonlijke website behoort dus tot een bepaald persoon. Nou, hiermee kom ik dus niet echt heel verder. Ik ga dus verder op onderzoek uit. Zoeken naar wat ik nou persoonlijk vind. Een leuke zoektocht.

Kijken & speuren..naar plaatjes en mijzelf

Het neerzetten van mijn website was een lang proces. Welgeteld 13 maanden. Dat betekent niet dat ik 13 maanden achter mijn computer hebben zitten schrijven, bedenken en creëren. Maar wel 13 maanden lang goed om me heen kijken wat ik nou mooi vind en wat bij mij past. Maar ook mijzelf de vraag stellen; wie ben ik eigenlijk. Waar sta ik voor? Waar word ik blij van? Zo was het dus echt een proces van kijken, voelen, schrappen, wijzigen en weer verder gaan.

“It’s in the details”

Deze quote gebruikte ik laatst bij een post op insta. En ik geloof daar echt in. Ik hou er ook van. Wellicht hangt het samen met mijn perfectionisme? Zou dat kunnen? Ik hou ervan als iets tot in de puntjes is geregeld. Ik hou enorm van bruiloften waar echt aandacht is besteed aan de details. Die kleine dingen vertellen zoveel over iemand.

Look & Feel

Als je naar een magazine, folder of website kijkt, waar gaat je aandacht dan als eerste naar uit? Juist…de beelden. En dat dan in samenhang met de opmaak en de kleur. Dit trio bepalen de sfeer. Wat wil iemand vertellen? Wat straalt dat merk uit. Ik heb vanaf het begin van Mevrouw KiekkieK gekozen voor de kleur roze? Waarom? Ik vind het een mooie, zachte en lieve kleur. De tint van het roze is in de afgelopen jaren wel wat veranderd. Zo past de kleur oud roze / poeder roze nu beter bij mij dan het ietwat felle en harde roze dat ik verwerkte in mijn eerste logo.

Mijn missie

Op pagina “over mij” vertel ik je wie ik ben, waar ik in geloof en waar ik blij van word. Dat is zo belangrijk om af en toe eens stil bij te staan. En geloof me, er rolde ook niet direct een antwoord uit. Ook dit was een mooie zoektocht. Ik ben creatief, gedreven, lief en zorgzaam. Maar wat kan ik jou dan geven met deze eigenschappen? Juist! Een mooie herinnering aan een fotosessie. Want herinneringen zijn kadootjes. Ik zorg met oprechte aandacht dat jouw herinneringen verpakt worden als kadootjes. Jullie verhaal in een album. Een kadootje voor altijd!

De foto’s van een fotograaf

Ik kan wel een heel verhaal schrijven hoe belangrijk de kleur is voor je website en huisstijl, maar als fotograaf zie ik natuurlijk ook het grote belang dat de beelden kloppen. Wat wil je vertellen met de foto’s die je laat zien? Ik heb geprobeerd alles dichtbij mijzelf te houden.
Op de “over mij” pagina vertel ik je 6 weetjes over mij. Dingen die bij mij horen en mij blij maken. En daarbij ook de foto’s…die versterken mijn verhaal. Je leest ze hier..

Deze website hoort bij mij

Ik ga even terug naar alinea 1. Daarin gaf het woordenboek aan dat iets persoonlijk is, wanneer het betrekking heeft op iemand. Ik ben zelf van mening dat de website zoals ik hem nu heb bedacht en heb gemaakt helemaal betrekking heeft op mij, Mevrouw KiekkieK, Tamara. Ik ben erg benieuwd hoe jij naar mijn website kijkt. Wat roept het bij je op? Geeft het een duidelijk beeld? Als je mij kent, zie je mij dan terug? En als je me niet kent, welke dingen zou je nog willen weten van mij? Mis je nog iets?

Dit ben ik. Maar wie ben jij?

Ik sluit deze blog af met een tipje van sluier waar mijn volgende blog over gaat. Namelijk over de manier waarop ik fotografeer. Mijn oprechte interesse in wie ik mag fotograferen. Op welke wijze ik jou wil leren kennen. En hoe ik met deze manier van werken ervoor zorg dat jouw fotosessie een persoonlijke sessie wordt. Dus een sessie die helemaal bij jou hoort.

Nog even een kleine note over het maken van mijn site, dat heb ik niet zelf gedaan, maar die eer gaat volledig naar Liset van SetWebsites ) Lieve Liset, dank je wel voor je eindeloze geduld! Ik vind het een wonder dat jij hebt kunnen bouwen wat in mijn hoofd zat! Ik ben super blij met je!

With love,
Mevrouw KiekkieK

website gemaakt met liefde door SetWebsites

© 2014-2022

Disclaimer

kvk 34321302

Disclaimer

kvk 34321302

website gemaakt met liefde door SetWebsites

© 2014-2022