Mode veroudert, stijl nooit

mrt 30, 2024

Stijl versus mode

Het is wel weer eens tijd voor een nieuwe blog. Het idee lag letterlijk van de week op tafel. Op de eettafel lag een tijdschrift op zijn kop tussen de andere spullen. Met op de achterzijde een quote. Namelijke deze; “Mode veroudert, stijl nooit” En deze mooie woorden zijn de aanleiding geweest voor de nieuwe blog.

Wat is eigenlijk stijl?

Als ik ga zoeken op internet naar de omschrijving en definitie van stijl dan komt het er in het kort op neer dat het de manier is waarop je iets doet. En dat is dus iets heel breeds. Het is de wijze waarop ik fotografeer en ook hoe mijn werk er uiteindelijk uit ziet. Wat stralen mijn foto’s uit? Wat voor sfeer zet ik neer? Wat is mijn handtekening? Mijn stempel? Maar ook op welke manier zet ik jou en je gezin op de foto. Of hoe ervaren jullie mij als jullie bruidsfotograaf? Kortom wat is mijn werkwijze.

De zoektocht naar mijn eigen stijl

Deze zoektocht is een mooi proces dat al jaren bezig is. En denk ik ook iets is wat altijd wel door zal gaan. Lang heb ik gezocht naar een manier van fotograferen die bij mij past. Waar ik mezelf kan zijn en jou daarbij ook op een fijne en vertrouwde manier op de foto kan zetten. Dat betekent dat jij ook jezelf kan en mag zijn. En ook wanneer er kinderen bij zijn. Op het moment dat dat lukt, dan zie je jezelf terug op de foto’s en worden jouw foto’s authentiek.

Wat is mijn werkwijze dan?

Mijn werkwijze wordt grotendeels bepaald door wie ik ben. Als ik drie kernwaarden moet noemen die bij mij passen en die ik ook terug krijg in de reviews, dan zijn het lief, zorgvuldig en empatisch. Door oprechte interesse te hebben in de personen die voor mijn camera staan wil ik ervoor zorgen dat je echt gezien wordt. In plaats van alleen maar op het knopje drukken en wat trucjes doen. Bij elke shoot is het voor mij aanvoelen hoe dat het beste gaat. Iedereen is uniek. En ik wil dat jij naar huis gaat na de shoot met een goed gevoel. Dat je je gezien voelt. Dat je op je gemak was en dat je dat gevoel weer terug krijgt op het moment dat je later de foto’s weer terug ziet.

Hoe zie je mijn stijl terug in de foto?

Mijn foto’s stralen over het algemeen rust uit. En dat betekent niet dat je alleen maar zittend op de foto gaat of dat de kinderen stil moeten staan. Integendeel. Ik vind het fijn als er actie is en ook interactie tussen jou en je kinderen voor mijn lens. Ik zorg door middel van vragen en kleine opdrachten dat er iets ontstaat. Een ongedwongen sfeer, ruimte om jezelf te kunnen zijn, een oprechte lach en of knuffel. En de rust die ik dan bedoel zit hem meer in de keuze waar ik de foto’s maak. Is er veel te zien om jullie heen? Zijn er storende elementen? Ik ben een kei in het ontwijken van andere mensen en storende elementen. Ik wil jou zien op de foto en niet die mensen die net toevallig aan het wandelen zijn. Of die lelijke prullenbak die daar staat. Dat is een kwestie van goed kijken. Opletten en oog voor detail. Het draait om jou of om jullie. Jij staat centraal en met een zorgvuldig oog zoek ik naar de juiste plekken en locaties.

Een eigen stijl door de bewerking

Daarnaast gaat het ook om hoe ik daarna de foto’s edit. Daarmee bedoel ik de bewerking. Geen enkele foto gaat de deur uit zonder door mij bewerkt te worden. De ene keer wat meer dan de ander. Immers de handtekening van de fotograaf zit hem grotendeels in hoe hij of zij haar bewerking doet. En daar sluit de quote van het blad mooi bij aan. Immers ook de edits bij fotografie zijn aan mode onderhevig. Ter illustratie zie je momenteel veel foto’s voorbij komen met een grote hoeveelheid bruintinten. Als er buiten is gefotografeerd dan is het groen uit de bomen gehaald, het gras is bruin geworden.

Dit is mijn stijl van bewerken

Net als het omschrijven van mijn eigen manier van fotograferen wil ook mijn stijl van bewerken samenvatten in drie woorden; natuurlijk, fris en zacht. En deze drie vind je ook in elke vorm terug. Of ik nu een jullie bruiloft fotografeer of jouw mooie gezin. En ook al heel wat jaar. Door de jaren heen is deze look & feel redelijk gelijk gebleven. Omdat deze bij mij past. Daarnaast word ik er blij van en ook dus jij als klant. Tenslotte kom je daarvoor bij mij.

Groot compliment

Wat is vaak terug krijg is dat mensen in één oogslag zien dat het een KiekkieK-kiekje is. En van dat compliment maakt mijn hart een sprongetje. Dat is waar ik naar op zoek was. Dat wilde ik bereiken. En hoe mooi is dat het een stijl is die echt bij mij past en waar ik jou dus heel blij mee kan maken.

With love,

Mevrouw KiekkieK

website gemaakt met liefde door SetWebsites

© 2014-2022

Disclaimer

kvk 34321302

Disclaimer

kvk 34321302

website gemaakt met liefde door SetWebsites

© 2014-2022